A nagy kérdés már csak annyi: a bt. alapítás vagy a kft. alapítás éri meg?!

Régóta foglalkozok már rendezvényszervezéssel, tulajdonképpen mióta kikerültem az egyetemről valamilyen formában ezzel foglalkozok. Imádom a munkámat és nem sajnálom rászánni az időmet, akár abban az esetben is, ha nem úgy térül meg, mint azt mások várnák. Engem feltölt az, hogyha valami különlegeset alkothatok, ahol minden a helyén van és boldogok a megrendelők, mert sokkal többet kaptak annál, mint amire számítottak, vagy vártak. Köszönhetően annak, hogy egyre több nagy megrendelést kapok, ami már biztosítja, hogy saját eszközeim lehessenek el kell gondolkoznom azon, hogy magam köré veszek fel mindenkit és szerkezetileg más módon dolgozunk együtt mint korábban. Így most az a kérdés foglalkoztat leginkább, hogy a bt. alapítás, vagy inkább a kft. csinálás az, ami jobban megérné az esetemben?!

Nehéz kérdés, de van, ahol egy kis olvasgatással közelebb lehet kerülni a válaszhoz. Ilyen annak a cégnek a weboldala, akiket egyébként is kinéztem azért, hogy a bt. alapítás, vagy kft alapítás során segítsenek majd. Ez kimondottan egy olyan cég, akik azért vannak, hogy a vállalkozásokat átsegítsék ezen az első lépésen, ami amellett, hogy meghatározó, nagyon nehéz is tud lenni, ha valaki nem tudja, hogy honnan szerezzen segítséget az ügyben.

A topcegalapitas.eu oldalán egy olyan részletes lista van a gyakori kérdéseket illetően, amiben aztán minden benne van. Azt hiszem, hogy az összes, bt. alapítás kapcsán felmerülő kérdést érintik, ahogyan természetesen mindenre választ adnak a kft alapítással kapcsolatosan is. Nagyon hosszú ez a szedet, hiszen nagyon sok dolog előjön egy ilyen esemény során. Kapásból az első dolog, hogy honnan tudja valaki, hogy milyen vállalkozási formát érdemes neki választani. A bt. alapítás ugyanis manapság nem mindig éri meg, de ezt ki kell számolni előre a várható bevételek és pénzforgalom alapján. Na de aki ezt nem tudja, hogy ezt kell csinálni, annak azért elég jól jöhet, hogy itt le van írva, hogy a könyvelődet kérdezd meg, mielőtt megkeresed a topcegalapitas.eu-t.

A bt. alapítás körül egyébként is több kérdés lehet, mert egy kicsit más a felépítése, vagy más lehet a felépítése, mint egy kft-nek, ezért is érdemes egyeztetni a könyvelővel. Meg hát lesz még jópár kérdés, amire választ kell adni a topcegalapitas.eu felé, ezért én is azt tervezem, hogy összeszedem az ő oldalukról a felsorolt kérdéseket, majd azokkal megkeresem a könyvelőmet, és együtt végigrágjuk az összes témát. Aztán ha túl leszek a cégalapításon, akkor lehet, hogy megírom itt a tapasztalataimat, hátha valakinek segíthetek vele.