A rendezvényterem eladásának kihívásai

Látszik, hogy a rendezvényszervezés az én terepem, és nem az ingatlan értékesítés. Ezt le se tudtam volna tagadni akkor, amikor kinőttük a régi termet, és úgy döntöttük, lecseréljük.
Ennek természetesen az egyik lépése a régi, kis méretű rendezvényterem eladása volt, ami sok kihívás elé állított, ám a legnagyobb ezek közül az energiatanusítvány beszerzése volt.

Szerencsére, mielőtt teljesen feladtam volna ezt a dolgot, a párom rábukkant az e-tanusitas.eu weblapjára, ami óriási segítség volt nekünk.

Az e-tanusitas.eu honlapja nagyon esztétikus, könnyen kezelhető, és nem utolsó sorban nagyon informatív. Az energiatanusítványok témaköre ki van fejtve A-tól Z-ig, mégpedig közérthető formában, ezáltal az átlag embereknek is ad egy kapaszkodót ezen az ismeretlen terepen.

Az energiatanusítvány minden ingatlan adásvételi folyamat szerves része, enélkül nem tudjuk átruházni az ingatlant.
A weblapról tudtuk meg, hogy az igénylést 5 egyszerű lépésben megtehetjük, éljünk bárhol az országban. Nem is kell kimozdulni hozzá otthonról, ugyanis telefonon egyeztethetünk a munkatársaikkal, a helyszíni felméréshez pedig értelemszerűen ki fog jönni hozzánk az egyik mérnök kollégájuk.
A papír után sem kell szaladgálni, ugyanis GLS futár hozza nekünk házhoz a helyszíni felmérés utáni 24 órában.

Az árak is nagyon korrektek, amelyekkel dolgoznak, még a gyors kiszolgálás ellenére is.
Természetesen nem ugyannyiba kerül egy aprócska, belvárosi garzon tanúsítványa, mint egy vidéki, többszintes családi házé, azonban a felmérés tárgyához mérten minden esetben kedvező az ajánlatuk.
Nekem kifejezetten szimpatikus volt, hogy nem árulnak zsákbamacskát, ugyanis pontosan fel van tüntetve a weboldalon egy táblázatban, hogy milyen méretű, elhelyezkedésű és besorolású ingatlanra mennyiért vállalják a dokumentum kiállítását.

Amikor megrendeltem tőlük az energiatanusítványt, akkor a folyamat gördülékenyen zajlott, és a weblapon feltüntetett részletekhez viszonyítva semmilyen eltérést nem tapasztaltam.
A futár a megígért időben érkezett a papírommal, pontosan annyit fizettem, amennyit előre feltüntettek a honlapon, ráadásul minden munkatársuk hihetetlenül kedves és segítőkész volt velem.

Nagyon elégedett vagyok velük, és hálát adok az égnek, hogy tudomást szereztem róluk. Nekik köszönhetem, hogy a rendezvényterem eladása sikeresen lezajlott. Sok idegeskedést megspórolhattam volna, ha hamarabb ismerem az e-tanusitas.eu oldalát.