Autójavítás – mint a rendezvényszervezés fontos eleme

Mi az első szó, ami az eszünkbe jut, ha a rendezvényszervezésről beszélünk?

Szerintem a legtöbben legelőször a jó szervező tulajdonságaira gondolnának: talpraesettség és határozottság, kommunikációs készség, terhelhetőség, nyitott és barátságos személyiség. De eszünkbe juthatnak a esetleg a rendezvények különböző típusai is, mint például a koncertek, fesztiválok, esküvők, stb.

Az egyetemen magam is tanulok rendezvényszervezésről. Tanáraim gyakran mondják: ha valami nem jól sikerül, úgyis a szervezést fogja szidni mindenki!

Szintén az egyik egyetemi órámon hallottam egy történetet, amelynek főszereplője egy koncertre tartó szállítóautó kuplungja volt. Az autó tulajdonosai nem fordítottak elegendő figyelmet a rendszeres ellenőrzésre és a figyelmeztető jelekre, amelyek a hibát jelezték, ezért a legrosszabb pillanatban hagyta cserben őket a jármű, a rendezvény szempontjából nem kis kellemetlenséget okozva. Mivel a kuplung csere nem egy egyszerű folyamat, és emellett időigényes is, egy másik szállítóautót kellett a helyszínre küldeni, hogy átvegye a munkát, és elszállítsa helyette – többek között – a hangszereket, amelyek elengedhetetlenek voltak a koncert elkezdéséhez.

Tapasztalataim szerint az autótulajdonosok nem mindig vannak tisztában bizonyos alkatrészek működésével, és az ezek meghibásodását jelző jelenségekkel. Továbbá hajlamosak arra, hogy amíg megy az autó, addig nem foglalkoznak különösebben a rendszeres ellenőrzéssel és a kisebb hibákkal, vagy szokatlan hangokkal, zörejekkel. Éppen ezért tartom nagyon hasznosnak a Méta Autószerviz honlapját, ahol nem csak a szerviz szolgáltatásait találhatjuk meg, hanem érdekes cikkeket is.

Olvashatunk itt a legfontosabb alkatrészekről, ezek működéséről, a leggyakoribb meghibásodásokról és a megoldási lehetőségekről, valamint a korai figyelmeztető jelekről is, amelyek nagyon fontosak lehetnek a nagyobb kár megelőzéséhez.

Több különböző cikket is találhatunk a kuplungról, a kuplung javítási lehetőségeiről, cseréjéről, és a csere folyamatáról is. A kuplung hibája esetében általában cserére kerül a sor, sokkal ritkábban van lehetőség javításra. Ez egy viszonylag hosszabb folyamat, és komolyabb eszközökre van hozzá szükség, valamint a kuplung csere során általában szükséges cserélni a kinyomó csapágyat mozgató mechanizmust is.

Mivel ez az alkatrész nagyon fontos szerepet játszik az autó biztonságos működésében, érdemes rá kifejezett figyelmet fordítani. A cikkekből megtudhatjuk, hogy hogyan zajlanak a gyakorlatban a szerelési folyamatok, és a honlapon – metaautoszerviz.hu – könnyen foglalhatunk időpontot, továbbá információkat is kérhetünk emailben vagy telefonon.

Az árak átláthatóan és érthetően vannak feltüntetve, és a szerviz garanciát vállal az általuk elvégzett munkákra, valamint az alkatrészekre is. Márkafüggetlen, így bármilyen típusú, márkájú és bármilyen korú autóval fordulhatunk hozzájuk. A személygépjármű javítás mellett foglalkoznak kisteherautókkal is, ami különösen jó hír a rendezvényszervezéssel foglalkozók számára, hiszen az ilyen eseményekhez gyakran van szükség nagyobb autók, vagy akár teherautók használatára.