Felépülés festői környezetben

Többek közt azt szeretem a rendezvényszervezésben, hogy nagyon sok új ismeretséget kötök. Persze ezek gyakran rövid életűek, de ha az ember megtalálja azokat a cégeket és azt a megrendelői réteget, akikkel megvan a harmónia és szívesen dolgoznak együtt, akkor igazán szerencsének mondhatja magát. Így van ez az én esetemben is. Ugyanakkor sajnos nem egy olyan személyt ismerek, akinek a nagy hajtás és a rendszeres túlórák miatt az alkohol lett idővel a legjobb barátja… Egyikőjük mesélt nekem bizalmasan a felépülése után a helyről, ahol segítséget kapott, ezt szeretném most bemutatni, hátha valakinek hasznos lesz.

Az “Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés” egy 28 napos bentlakásos programot jelent, amelyet kifejezetten az alkoholfüggőkre szabva állítottak össze a szakemberek, a Minnesota-modellt alapul véve.

Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK  Leszokás az alkoholról - komplex alkoholelvonó kezelés

A Felépülők program érdekessége, hogy az alapító tagok közt családi kapcsolat áll fenn, akiknek saját élményük van az alkoholizmussal, és tulajdonképpen ezek a tapasztalások vezették őket a segítői területre és a program kidolgozásához, elindításához. Az apa-anya-fiú triumvirátusnak elsőként a családapa függőségével kellett megküzdenie. Ez egy igencsak hosszú folyamat volt, sok fájdalommal és konfliktussal, eltávolodással, aminek során megtörténhetett, hogy az akkor kamaszodó fiúgyermek is ugyanabba a függőségbe menekült, mint édesapja. A tagadás, az önmaguk és környezetük megnyugtatására tett kísérletek, a mindennapok és a kapcsolatok széthullása egyikőjük számára sem volt ismeretlen. Először az apa szánta rá magát arra, hogy elindul a változás útján, ám sajnos ekkora már a házassága romokban volt. Az édesanyának egyszerre kellett szembenéznie férje és fia függőségével, ami hihetetlenül embert próbáló feladat (a program ezért kiemelten fontosnak tartja a családtagok bevonását is a felépülési folyamatba). A fiú – látván édesapja elszántságát és sikerélményét – szintén szembeszállt addikciójával, a család újraegyesült, később pedig ezekkel a tapasztalatokkal indultak el a segítővé válás irányába.

Mindez, azaz a nem (pusztán) ismeretanyagra, hanem a saját élményre épülő segítségnyújtás egyáltalán nem ritka eset egyébként.
Nem csak ez adhat erőt, reményt a felépülőnek – “Ha neki sikerült, nekem is sikerülhet!” -, hanem a programban résztvevők közössége és a kellemes, nyugodt környezet is.

Az “Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés” honlapján minden információ megtalálható a programmal kapcsolatosan.